Volgende week is het dan eindelijk weer zover. In het weekend van 28 en 29 september keer de Eindhoven Maker Faire terug naar Strijp-S. Wij kunnen haast niet meer wachten, jij ook niet? Nee? Bereid je bezoek dan vast goed voor met de volgende highlights!

 

Een kijkje in de wereld van hout en staal van De Machienerie.

De Machienerie is een artistieke werkplaats die zich focust op de bouw van eigen en externe projecten. Hun visie: De wereld waarin wij ons bevinden is die van staal en hout. Zij gebruiken dit om beeldende en poëtische verhalen te vertellen. De Machienerie komt met twee projecten naar de Eindhoven Maker Faire.

Ooit waren ze met duizenden, deze gigantische reuzen. Traag maar zeker wandelden de monsters over de eindeloze vlaktes van de Galapagos. De Machienerie heeft deze levensgrote Galapagos schildpadden na gemaakt en ervoor gezorgd dat je er een ritje op kunt maken. 

Het tweede project is de zweefmolen van Marquis De Quevilly. Deze kleine zweefmolen bestaat uit vier bekende vliegmachines van deze pionier, maar dan in miniatuurvorm voor de kleintjes.

 

Racen op de Eindhovense Nerdy Derby racebaan

Dit project uit Amerika is bedoeld om kinderen en volwassenen vrij te laten denken, te laten ontdekken en om plezier te hebben in het maken van dingen. In dit geval zijn autootjes het onderwerp. Bij Nerdy Derby begin je stap voor stap met het bouwen van je raceauto, waarna je het op kunt nemen tegen andere racers op de dertien meter lange racebaan.

 

Kosmotroniks 

Wonderlijke, unieke machines gebouwd van plastic afvalmateriaal. De afwerking is zo gedetailleerd, zowel in het bouwen als het beschilderen, dat de gebruikte onderdelen niet meer te herkennen zijn. Harry Arling is een veelzijdige kunstenaar en geboren in Emmerschans. In 1989 begon hij met het bouwen van zijn science fiction-achtige voertuigen, die een jaar later hun eigen naam kregen: Kosmotroniks.

 

Mécanique Fantastique

Matthias Vijverman neemt drie projecten mee naar deze editie van de Eindhoven Maker Faire. Hij neemt Garuda, de verbazingwekkende Watch en de ingenieuze Steam Bike mee. Garuda is een machine die is geïnspireerd op een zelfverzonnen mythisch wezen: half mens, half adelaar. De bedoeling is om een vliegtuig te bouwen dat geïnspireerd is op het skelet van een steenarend. Dit project is nog in aanbouw maar wel al te zien op de Eindhoven Maker Faire!

Watch?! Voor wie denkt dat dit een klok is zal raar opkijken wanneer je er de tijd niet op kan aflezen. Watch?! is een voorstelling van ±20 minuten waarin een gekke uitvinder een gigantisch apparaat met ontelbare beweegbare onderdelen aan de praat moet houden.

Matthias Vijverman heeft met de Steam Bike een greep gedaan naar vroeger. De tijd waarin machines nog op stoom liepen in plaats van benzine of stroom. De Steam Bike rijdt dus op stoom, wat gepaard gaat met veel geweld en geluid. De Steam Bike is Vijvermans meest recente creatie en is ook pas sinds dit jaar te zien op festivals en evenementen.

 

Natuurlijk hebben we nog veel meer voor jou in petto. Kijk bij het programma voor meer Makers en kom zeker langs op 28 of 29 september.