Knotsgekke voertuigen tijdens de Eindhoven Maker Faire

De Eindhoven Crazy Parade is een feestelijke optocht van zelfgemaakte knotsgekke voertuigen uit de wijde omgeving. De toer begint en eindigt bij Klokgebouw / Ketelhuisplein Strijp-S. Het is onderdeel van de Eindhoven Maker Faire die plaatsvindt op 29 en 30 september 2018. Kom zeker kijken, of nog beter.. doe mee met je eigen gekke voertuig!

De parade rijdt op zaterdag 29 september en zondag 30 september om 12.30 uur. De exacte route wordt binnenkort bekendgemaakt.

Creatieve technologie op wielen

Iedereen mag meedoen aan deze bijzondere parade: kunstenaars, architecten, vormgevers, maker spaces, maar ook vriendengroepen, buurtgroepen, bedrijven, hobbyclubs en scholen.

Laat je verbeelding de vrije loop en tover je voertuig om in een prachtwagen! Van auto’s tot bolderkar, en van fiets tot zeepkist; alles op wielen kan worden omgebouwd tot knotsgek voertuig.

De Crazy Car Parade bestaat uit rijdende objecten die door de bouwers zelf worden gepresenteerd. Hierbij is het plezier van maken er overduidelijk van af te lezen. Er zijn technische hoogstandjes te vinden qua besturing, voortbeweging of constructie, maar ook verbazingwekkende duurzame, artistieke, conceptuele en decoratieve ontwerpen en bedenksels.

Doe mee met jouw crazy voertuig of bouw het zelf of met een groep!

Heb je een creatief en bijzonder voertuig of installatie op wielen of wil je er een bouwen met vrienden, collega’s of buurtgenoten? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier in. Deelname is gratis, op inschrijving en selectie. Heb je vragen? Stel ze dan via parade@eindhovenmakerfaire.nl

Over de restricties voor voertuigen wordt contact opgenomen. Denk aan; toelating voor de openbare weg, afmetingen, veiligheid, gevaarlijke stoffen, vuur en uitstekende delen.

Inschrijfformulier Eindhoven Crazy Parade

De voertuigen staan op het Ketelhuisplein te pronken, en worden gedemonstreerd door de deelnemers. Publiek kan op gepaste afstand de constructies bewonderen en praten met de bouwers. Enkele voertuigen maken individueel demonstratie ritjes.

Raket naar de ruimte van morgen

Het hoogtepunt van de Eindhoven Crazy Parade is deze fantasieraket in Jules Verne / Steampunk stijl, die is gemaakt met actieve participatie van makers uit alle lagen van de bevolking.