Workshops Microlab

Ook dit jaar zijn er weer verschillende workshops te volgen bij de Eindhoven Maker Faire. Omdat we in het Klokgebouw werken met tijdsloten van 2 uur, hebben we de langere workshops verplaatst naar Microlab. Op die manier kun je rustig de Maker Faire bezoeken en daarnaast nog meedoen aan te gekke workshops. Microlab bevindt zich op ±5 minuten loopafstand van het Klokgebouw. 

 

Er zijn vier verschillende workshops waar je aan deel kunt nemen bij Microlab. Per workshop betaal je een bijdrage voor de materiaalkosten en ben je ongeveer 1/1,5 uur bezig. Ben jij ook gek op bouwen, dan zijn deze workshops echt iets voor jou!

 

Heb je altijd al eens je eigen hovercraft willen bouwen? Dat kan bij de Build your own mini hovercraft workshop. Bouw een op afstand bestuurbare hovercraft uit een vuilniszak, een motortje, een propeller, veel tape en een WiFi module. Je kan de hovercraft besturen met je eigen smartphone of tablet (iOS en Android). Leeftijd: 10+

Info & tickets workshop Hovercraft bouwen

 

Zelf een robot bedenken en in elkaar zetten? Dat kan bij BYOR! Gebruik de verschillende sensors, motortjes, buzzer en lampjes van BYOR in combinatie met knutselmateriaal om een te gekke robot te bouwen! Let op: de onderdelen uit de kit mag je niet mee naar huis nemen! Alle leeftijden.

Info & tickets workshops BYOR

 

Bij Varikabi bouw je een multifunctionele sensor gestuurde robot. De Varikabi, op natuur geïnspireerde, robots reageren opmerkzaam op hun omgeving en kunnen obstakels, lichten, schaduwen of markeringen op de vloer herkennen. Er zijn twaalf verbazingwekkende functies mogelijk. Na het bouwen kan je je robot testen op verschillende parcours. Leeftijd 8+

Info & tickets workshop Varikabi

 

Wil jij de vonken er vanaf laten spatten? De workshop lassen geeft jou alle handvatten om zelf een lasapparaat in te stellen, een las te leggen en de basistechnieken die hierbij horen. Ervaring is niet nodig! Leeftijd 12+ onder begeleiding van een volwassenen en 18+ zonder begeleiding.

Info & tickets workshop lassen

 

Ben jij helemaal enthousiast over één van deze workshops, koop dan snel je ticket! Meer info over deze workshops lees je op de ticketpagina.

 

Deze drie workshops vinden plaats bij:

Microlab, Strijp-S

Kastanjelaan 400

5616 LZ Eindhoven