Ook dit jaar was er weer een Hybrid Future Challenge, met als thema ‘de nieuwe werkelijkheid’. Er zijn twee prijzen uitgereikt: de Best Maker award, voor de meest innovatieve maker, en de Best Innovation award, voor het meest innovatieve product. De winnaars ontvingen naast een unieke Makey trofee ook een geldprijs van €500, mogelijk gemaakt door Rabobank Eindhoven.

En de winnaars van de Hybrid Future Challenge 2021 zijn geworden…

Best Maker 2021 – UITSLOOT (Gijs Schalkx)

Kunstenaar, uitvinder, DIY-activist & indie engineer Gijs Schalkx zoekt naar echte alternatieven in een wereld waar zelfs het meest welwillende individu niet ontkomt aan consumeren. Met zijn project UITSLOOT viert hij de kracht van het-zelf-doen en de onafhankelijkheid die het brengt. De Slootmotor rijdt op brandstof rechtstreeks uit je lokale sloot of buurtvijver, geoogst met minimale middelen en gereedschappen. Rijden was nog nooit zo belonend!

Prijsuitreiking Gijs Schalkx

Klik hier om naar de website van Gijs Schalkx te gaan.

Best Innovation 2021 – Greenscreenbox (Petra Mestrom)

Met de Greenscreenbox van Petra Mestrom kan iedereen zijn eigen greenscreenvideo maken. Op elke denkbare locatie kan er gefilmd worden: film je onder water, in de ruimte of in de woestijn? De keus is aan jou! Tijdens de Eindhoven Maker Faire konden bezoekers hun eigen video maken, welke zij na afloop per mail toegestuurd kregen.

Prijsuitreiking Greenscreenbox

Klik hier om naar de website van Greenscreenbox te gaan.