Het programma is eindelijk bekend! Laat je inspireren door internationale experts en pioniers over trends en ontwikkelingen op gebied van maakonderwijs. De keynote sprekers zijn o.a. Sylvia Martinez, schrijfster van Invent to Learn, Paulo Blikstein, oprichter van het internationale Fablearn netwerk van Stanford University en Rolf Hut, wetenschapper aan de TU Delft en is de Nederlandse MacGyver.

De keynotes worden afgewisseld met duo-presentaties van professionele makers en vooroplopende docenten en bestuurders, zoals Anouk Wipprecht, Nederlandse designer en fashion vernieuwer en Arjan van der Meij, pionier op gebied van maakonderwijs.

Tijdens de expertmeetings op het gebied van maakonderwijs worden er samen concrete plannen gemaakt om maken, creativiteit en technologie een duurzame plek in het onderwijs te geven. Er zijn sessies voor pionierscholen, bibliotheekprofessionals en onderzoekers. De uitkomsten van de sessies worden gebundeld gepresenteerd aan het einde van de dag.

Maak daarnaast ook kennis met de meest recente onderzoeksresultaten op het gebied van maakonderwijs, digitale geletterdheid, creativiteit, ontwerpend en onderzoekend leren en de inzet/ het gebruik van nieuwe technologieën en digitale fabricage in het onderwijs via presentaties van onderzoekspapers.

Tijdens de Masterclasses die gegeven worden, doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in je lespraktijk te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D kanjers en Ultimaker, ga creatief programmeren, of leer van Lego Education over playful learning.

Fablearn
Fablearn is voor leerkrachten en docenten, schoolleiders en bestuurders van het primair en voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger onderwijs. Maar ook voor bibliotheekprofessionals en andere geïnteresseerden uit onder meer de maker movement. De organisatie vindt plaats met betrokkenheid van het makersveld, de culturele sector, bibliotheken en het bedrijfsleven.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie, ga naar www.makereducation.nl