Hybrid Future Challenge

Speciaal voor de nieuwe makers en – producten is er de Hybrid Future Challenge, als special op de Eindhoven Maker Faire. Deze challenge bestaat uit een selectie van innovatieve en creatieve makers die zich ontwikkelen als startup in de nieuwe wereld van 2020 en verder.

De winnaars van de Hybrid Future Challenge 2020 zijn:

Best Maker:
Wouter Moraal / Privacy Doctor

Best Innovation:
Jwotto en zijn gekke muziekinstrumenten

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 26 september om 15:30 – live gestreamd via Facebook.

De jury bestaande uit Bart Brouwers, Theo Ploeg, Jochem van Hattum zal de twee prijzen van elk 500 Euro uitreiken: Beste Maker en Beste innovatie in de wereld sinds de Covid pandemie.

Tevens krijgen de prijswinnaars een trofee bestaande uit een 3D geprinte Makey.

De Hybrid Future Challenge wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Eindhoven.

 

De genomineerden voor de Hybrid Future Challenge 2020 zijn:

MAKERS4ALL
Sandra Dermisek

Microcontrollers games VR AR
Raoul Postel

VR Learning Lab Makers
Robin de Lange

De Privacydokter
Wouter Moraal

DINN
Olivier van den Brandt

Intense
Bob van der Meulen

Jwotto en zijn gekke muziekinstrumenten
Jan-Willem Otto

MakeON by Mission Control Lab
Jessica Cobb

====

Op de Eindhoven Maker Faire 2020 is de ‘nieuwe werkelijkheid’ een thema dat verbonden wordt met de makers en het publiek. Niet langer is de maker vooral een pionier in techniek en materiaal – ontwikkeling en bouw, maar vandaag komt ook de digitale wereld versneld binnen in de makerswereld.

 

Door de covid-19 pandemie hebben we massaal toegang gezocht tot online communicatiemiddelen en methoden. Hierdoor is een enorme versnelling gekomen in de ontwikkeling van applicaties, platformen en hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. We werken thuis, studeren thuis, kijken films thuis en ontwikkelen gewoontes die half in de fysieke wereld en half in de digitale wereld een plek krijgen.

 

Veel ontwerpers, technici en creatieven hebben ideeën en concepten bedacht en uitgevoerd om in te spelen op actuele behoeften en kansen. Niet in de laatste plaats belangrijk zijn de vele initiatieven om de schaarste aan hulpmiddelen op te pakken door mondkapjes, gezichtsmaskers en ander hulpmiddelen te fabriceren in makerspaces, ateliers en werkplaatsen.

 

Daarnaast is er een versnelde ontwikkeling van nieuwe digitale en hybride producten, diensten en kennis. Toepassingen die we soms al kenden worden nu in nieuwe omstandigheden opnieuw uitgevonden en toegepast, maar ook compleet nieuwe concepten en producten komen tevoorschijn uit garages, zolderkamers, laboratoria en makerspaces.

 

We bieden digitale makers en hybride pioniers de kans om zich op de Eindhoven Maker Faire te presenteren, te spreken met publiek en andere makers, te inspireren en te leren. Hiervoor is er naast de fysieke presentaties een online platform Makers in Beeld waarop de projecten worden gepresenteerd.

 

Hybrid Future Challenge

Speciaal voor de nieuwe makers en – producten is er de Hybrid Future Challenge, als special op de Eindhoven Maker Faire. Deze challenge bestaat uit een selectie van innovatieve en creatieve makers die zich ontwikkelen als startup in de nieuwe wereld van 2020 en verder.

 

Het is een internationale showcase van de makers van de hybride wereld van morgen, waarbij een professionele jury prijzen toekent aan de meest innovatieve en veelbelovende makers en producten.

De prijs is nieuw en wordt in 2020 voor de eerste maal toegekend.

 

Er zijn twee geldprijzen: de Hybrid Future Maker 2020 en de Hybrid Future Product 2020. Daarnaast zijn er speciale prijzen in ontwikkeling, en er zijn twee follow-up prijzen die bestaan uit een pakket met materialen en gratis advies – en training sessies. De winnaars worden op dag één van de Eindhoven Maker Faire bekendgemaakt in een livestream vanaf het Klokgebouw. 

 

 

De Hybrid Future Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.