Hybrid Future Challenge

Op de Eindhoven Maker Faire 2021 is de ‘nieuwe werkelijkheid’ een thema dat verbonden wordt met de makers en het publiek. De Maker is niet alleen pionier in techniek, materiaal – analoog en digitaal –, ontwikkeling en constructie. Maar ook de hybride wereld is een uitdaging geworden voor innovatieve makers.

 

Door thuiswerken en online onderwijs hebben we massaal toegang gezocht tot digitale communicatiemiddelen en – methoden. Hierdoor is een enorme versnelling gekomen in de ontwikkeling van applicaties, platformen en hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. We werken thuis, studeren thuis, kijken films thuis en ontwikkelen gewoontes die half in de fysieke wereld en half in de digitale wereld een plek krijgen.

 

Veel ontwerpers, technici en creatieven hebben ideeën en concepten bedacht en uitgevoerd om in te spelen op actuele behoeften en kansen. Er is een disruptieve ontwikkeling van nieuwe digitale en hybride producten, diensten en kennis. Toepassingen die we soms al kenden worden nu in nieuwe omstandigheden opnieuw uitgevonden en toegepast, maar ook compleet nieuwe concepten en producten komen tevoorschijn uit garages, zolderkamers, laboratoria en makerspaces.

 

We bieden digitale makers en hybride pioniers het platform om zich op de Eindhoven Maker Faire te presenteren, te spreken met publiek en andere makers, te inspireren en te leren. Het is een internationale showcase van de makers van de hybride wereld van morgen, waarbij een professionele jury prijzen toekent aan de meest innovatieve en veelbelovende makers en producten.

 

De prijs is in 2020 voor de eerste maal toegekend. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Eindhoven. Er zijn twee geldprijzen van €500 elk: de Hybrid Future Maker 2021 en de Hybrid Future Product 2021.

 

Bovendien krijgen de winnaars een unieke trofee in de vorm van een Makey (3D geprint door Lay3rs). De winnaars worden op de Eindhoven Maker Faire bekendgemaakt door de jury.

 

De jury bestaat uit:

 

  • Nathalie Kerstens (TU/e Innovation Space) 
  • Bert-Jan Woertman (Mikrocentrum)
  • Bart Brouwers (Innovation Origins)
  • Michel Ziekman (Rabobank)

 

 

Nominaties en winnaars voor de Hybrid Future Challenge 2021 zijn:

1 Biomimetic Soundsystem

2 Coding Art: Sensors, Motors, and Touching Code

3 Ergonomic input devices

4 Full colour 3D printing

5 Greenscreenbox WINNAAR – INNOVATIEF PRODUCT

6 Magic Mirror Fashion

7 Office in Motion

8 Relaxing Plush Toy for Future Generations

9 Stemmendoos

10 UITSLOOT  WINNAAR – INNOVATIEVE MAKER