Hybrid Future Challenge

Op de Eindhoven Maker Faire 2021 was de ‘nieuwe werkelijkheid’ een thema dat verbonden werd met de makers en het publiek. De Maker is niet alleen pionier in techniek, materiaal – analoog en digitaal –, ontwikkeling en constructie. Maar ook de hybride wereld is een uitdaging geworden voor innovatieve makers.

 

Door thuiswerken en online onderwijs hebben we massaal toegang gezocht tot digitale communicatiemiddelen en – methoden. Hierdoor is een enorme versnelling gekomen in de ontwikkeling van applicaties, platformen en hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. We werken thuis, studeren thuis, kijken films thuis en ontwikkelen gewoontes die half in de fysieke wereld en half in de digitale wereld een plek krijgen.

 

Veel ontwerpers, technici en creatieven hebben ideeën en concepten bedacht en uitgevoerd om in te spelen op actuele behoeften en kansen. Er is een disruptieve ontwikkeling van nieuwe digitale en hybride producten, diensten en kennis. Toepassingen die we soms al kenden worden nu in nieuwe omstandigheden opnieuw uitgevonden en toegepast, maar ook compleet nieuwe concepten en producten komen tevoorschijn uit garages, zolderkamers, laboratoria en makerspaces.

 

We bieden digitale makers en hybride pioniers het platform om zich op de Eindhoven Maker Faire te presenteren, te spreken met publiek en andere makers, te inspireren en te leren. Het is een internationale showcase van de makers van de hybride wereld van morgen, waarbij een professionele jury prijzen toekent aan de meest innovatieve en veelbelovende makers en producten.

 

De prijs is in 2020 voor de eerste keer uitgereikt. Er waren dit jaar twee geldprijzen van €500 elk (mogelijk gemaakt door Rabobank Eindhoven): de Best Maker 2021 en de Best Innovation 2021.

 

Bovendien kregen de winnaars een unieke trofee in de vorm van een Makey (3D geprint door Lay3rs). De winnaars werden op de Eindhoven Maker Faire bekendgemaakt door de jury, bestaande uit:
 

  • Nathalie Kerstens (TU/e Innovation Space) 
  • Bert-Jan Woertman (Mikrocentrum)
  • Bart Brouwers (Innovation Origins)
  • Michel Ziekman (Rabobank)

 

Genomineerd voor de Hybrid Future Challenge 2021 waren:

 

1 Biomimetic Soundsystem

2 Coding Art: Sensors, Motors, and Touching Code

3 Ergonomic input devices

4 Full colour 3D printing

5 Greenscreenbox WINNAAR – BEST INNOVATION

6 Magic Mirror Fashion

7 Office in Motion

8 Relaxing Plush Toy for Future Generations

9 Stemmendoos

10 UITSLOOT  WINNAAR – BEST MAKER