Op de Eindhoven Maker Faire 2020 is de ‘nieuwe werkelijkheid’ een thema dat verbonden wordt met de makers en het publiek. Niet langer is de maker vooral een pionier in techniek en materiaal – ontwikkeling en bouw, maar vandaag komt ook de digitale wereld versneld binnen in de makerswereld.

 

Door de covid-19 pandemie hebben we massaal toegang gezocht tot online communicatiemiddelen en methoden. Hierdoor is een enorme versnelling gekomen in de ontwikkeling van applicaties, platformen en hulpmiddelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. We werken thuis, studeren thuis, kijken films thuis en ontwikkelen gewoontes die half in de fysieke wereld en half in de digitale wereld een plek krijgen. Veel ontwerpers, technici en creatieven hebben ideeën en concepten bedacht en uitgevoerd om in te spelen op actuele behoeften en kansen. Niet in de laatste plaats belangrijk zijn de vele initiatieven om de schaarste aan hulpmiddelen op te pakken door mondkapjes, gezichtsmaskers en ander hulpmiddelen te fabriceren in makerspaces, ateliers en werkplaatsen.

 

Hybrid Future Challenge

Speciaal voor de nieuwe makers en – producten is er de Hybrid Future Challenge, als special op de Eindhoven Maker Faire. Deze challenge bestaat uit een selectie van innovatieve en creatieve makers die zich ontwikkelen als startup in de nieuwe wereld van 2020 en verder. Het is een internationale showcase van de makers van de hybride wereld van morgen, waarbij een professionele jury prijzen toekent aan de meest innovatieve en veelbelovende makers en producten. De prijs is nieuw en wordt in 2020 voor de eerste maal toegekend.

 

Benieuwd? Lees hier verder over de Hybrid Future Challenge.

De Hybrid Future Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.